post

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι, είναι το γεγονός ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις στα σπίτια αυξάνονται συνεχώς. Μπορεί να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε στα αίτια αυτής της αύξησης, αλλά αν κάποιος δει το σπίτι του «ανοιγμένο» πιθανότατα δεν θα ενδιαφέρεται και πολύ για τους λόγους που έφεραν τον κλέφτη εκεί. Αυτό που έχει σημασία λοιπόν είναι να θωρακίσουμε το σπίτι μας από τους κλέφτες και να φροντίσουμε ώστε να μην μπορούν να μπουν σε αυτό ανεπιθύμητοι «επισκέπτες», είτε βρισκόμαστε στο σπίτι την ώρα της «επίσκεψης» είτε όχι.

Η θωράκιση σπιτιού από κλέφτες ξεκινάει από τα κάγκελα ασφαλείας. Τα κάγκελα είναι σίγουρα το πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας αφού στην ουσία αποκλείουν την πρόσβαση στις πιο ευάλωτες κι ευαίσθητες διόδους του σπιτιού μας. Με άλλα λόγια, αν υπάρχουν κάγκελα μπροστά από ένα παράθυρο ή μία μπαλκονόπορτα, ο κλέφτης δεν μπορεί απλά να σπάσει το τζάμι και να μπει, θα πρέπει πρώτα να βρει τρόπο να αφαιρέσει το φυσικό εμπόδιο που έχει μπροστά του και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για την συντριπτική πλειοψηφία των κλεφτών οι οποίοι δεν είναι «επαγγελματίες» και απλά ψάχνουν εύκολη λεία.

Το γεγονός ότι δεν βλέπουμε κάγκελα ασφαλείας τόσο συχνά όσο θα θέλαμε σε μονοκατοικίες ή και διαμερίσματα είναι το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες φοβούνται ότι θα κάνουν το σπίτι τους να μοιάζει με το Αλκατράζ. Αυτό το πρόβλημα όμως δεν υφίσταται πλέον χάρη στα πτυσσόμενα κάγκελα. Τα εν λόγω κάγκελα μπορούν να μαζευτούν στο πλάι όταν δεν τα χρειάζεστε, οπότε και κανείς δεν θα καταλάβει ότι έχετε κάγκελα στο σπίτι σας. Με άλλα λόγια, θα μπορείτε να απολαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα κάγκελα ασφαλείας, χωρίς κανέναν από τα μειονεκτήματα τους.

Το να επιλέξετε τα σωστά κάγκελα ασφαλείας για τον χώρο σας είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για την ασφάλεια σας. Δεν είναι σπάνιο κάποια λάθη στην διαδικασία επιλογής κάγκελων στην ουσία να σαμποτάρουν ή ακόμη και να ακυρώνουν τη λειτουργία τους, δημιουργώντας έτσι μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας στους κατοίκους του σπιτιού την οποία και μπορεί να πληρώσουν πολύ ακριβά. Διαβάστε τα χειρότερα λάθη λοιπόν για να μην τα διαπράξετε κι εσείς!

Εμμονή με την αισθητική

Δεδομένου ότι τα κάγκελα ασφαλείας θα γίνουν μέρος της εμφάνισης του σπιτιού μας, εννοείται ότι η εμφάνιση τους έχει κάποια σημασία, δεν έχει όμως τη μεγαλύτερη. Επειδή κάποιο σχέδιο σας φαίνεται όμορφο ή θεωρείτε ότι ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική του σπιτιού σας, αυτό δε σημαίνει ότι θα σας προσφέρει και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Άλλωστε να θυμάστε πάντα ότι τα πτυσσόμενα κάγκελα γίνονται «αόρατα» όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Πρώτα να κοιτάτε την ασφάλεια και τις συμβουλές και προτάσεις των ειδικών και μετά το αισθητικό κομμάτι.

Τσιγκουνιά στην κλειδαριά

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας ασφαλίζονται στον τοίχο με μία ειδική κλειδαριά η οποία τοποθετείται σε σημείο που είναι δύσκολα προσβάσιμο στους κλέφτες. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μπορείτε να κάνετε οικονομία στην κλειδαριά! Αν λοιπόν θέλετε να κοιμάστε με το κεφάλι σας ήσυχο, είναι καλό να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την κλειδαριά των κάγκελων σας αφού είναι ο – σχετικά – αδύναμος κρίκος του όλου συστήματος.

Τοποθέτηση που δεν γίνεται από ειδικούς

Μπορεί να πιάνουν τα χέρια σας ή να γνωρίσετε πολλούς μάστορες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι μας μπορούμε να κάνουμε όλες τις δουλειές σωστά. Αν τα κάγκελα ασφαλείας δεν τοποθετηθούν από ένα ειδικό κι έμπειρο συνεργείο, είναι πολύ πιθανό απλά να μην προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Να ξέρετε ότι πιθανότατα το κατάστημα που θα σας πουλήσει τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας σας θα σας ζητήσει να αναλάβει και την τοποθέτηση τους, εννοείται ότι θα πρέπει να δεχτείτε αυτή την πρόταση ακόμη και αν προσθέτει κάποια χρήματα στο «πακέτο» της τιμής. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα τα κάγκελα και την τοποθέτηση τους από την επιχείρηση που τα πουλάει.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα διαβάστε, επίσης, και αυτό: 4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε, για επιπλέον πληροφορίες και ιδέες.